[ deutsch ] [ english ] [ español ] [ português] [ русский ] [ français] [ nederlands] [ italiano ]

π-yoga


Originele pilates die op een verkoopbare manier opnieuw gedoopt zijn, het echte werk zoals het bedoeld was door Joe, Clara en Romana, om een ​​nauwkeurig, internationaal erkend kwaliteitsbeleid voor Pilates-instructeurs vast te stellen.

(in voorbereiding)

Achtergrond:

Tijdens de ontwikkeling van de "Pilates-methode" was de term "Pilates" niet auteursrechtelijk beschermd. Op het moment dat dit werd geprobeerd, werd Pilates al beschouwd als een "woord van algemene woordenschat", niet te beschermen. Dus vandaag de dag kan iedereen over de hele wereld zichzelf een Pilates-trainer noemen, ongeacht wat hij of zij in detail biedt voor training. Joseph Pilates wilde zelf zijn lichaamstraining "Contrology" noemen, een naam die vandaag om verschillende redenen niet verhandelbaar is.

Een duidelijk herkenbaar, beschermd woordmerk maakt een echt kwaliteitsmanagement mogelijk, mits de termijn op een juiste manier wordt vastgesteld voor de betrokken coaches en klanten.

π?

Pi zoals Pilates. Drie slagen, klaar. Bespaart tijd, als u notities voor uw klanten moet schrijven. En bovendien: afkortingen zijn hip.
De Griekse letter pi heeft echter andere, zeer inspirerende aspecten:
Het lijkt op een boog en lijkt op het Chinese bord - "tussen"
Het wordt gebruikt om het niet-representeerbare getal weer te geven dat het resultaat is van de vreemde poging om een ​​cirkel in vierkanten te breken om het "oppervlak" ervan numeriek weer te geven.

YOGA?

Pilates en yoga worden vaak op de markt gebracht als 'concurrenten'. Er zijn wat meningsverschillen tussen yogagoeroes en pilatestrainers, niet alleen over de hoofdstand.

Vanuit Indiaans oogpunt is yoga veel meer dan het deel van hatha-yoga dat zich bezighoudt met fysieke oefeningen, die in Europese culturen als "yoga" op de markt worden gebracht.

Het doel van de fysieke oefeningen is harmonie tussen lichaam en geest en een uitgebalanceerd lichaam, vitaal en geschikt voor de hoogste prestaties, inclusief een krachtige, gecontroleerde ademhaling. In dit opzicht zijn goeroes en trainers het volledig eens en vanuit het Indiase oogpunt kan gemakkelijk gezegd worden dat Pilates iets is als het gymnastische deel van hatha-yoga, afgestemd op de fysieke behoeften van mensen geboren in de westerse culturele traditie, het brengen van compleet andere fysieke omstandigheden dan mensen uit het Indo-Aziatische culturele gebied, waar het bijvoorbeeld gebruikelijk is om te rusten in een kraakpand, terwijl het zitten op stoelen niet obsessief is getraind, hetgeen verwoestende gevolgen heeft voor de rug-, nek- en heupspieren . Degenen die in India zijn opgegroeid, lopen een veel grotere kans om een ​​headstand te riskeren dan degenen die zijn verhuisd - of, meer precies: NIET VERHUISD in de Europese culturele omgeving, aangezien het zo min mogelijk verplaatsen in Europa en de huidige co-culturen een uitdrukking is van succes en welvaart. Met trieste gevolgen voor de geest, gezondheid en mentale capaciteit.

Het doel van Yoga en Pilates, zoals we het in Europa waarnemen, is hetzelfde, maar de methode en de didactiek zijn heel, heel anders. Naar mijn mening zouden beiden in de praktijk veel van elkaar kunnen leren. Het centraal belangrijke 'powerhouse' van de Pilates-discipelen wordt in yoga precies beschreven als 'Drie Bandhas' en wordt daar ook, maar veel, veel later, normaal gesproken onderwezen. Dit kan ook veranderen in yoga, als je eenmaal begrijpt waarom de drie bandha's zo ongelooflijk belangrijk zijn voor Europeanen en hoe de gerichte constructie van een "powerhouse" de efficiëntie van lichaams- en ademhalingsoefeningen immens verhoogt, ongeacht welke choreografie volgde ..

Overigens: het dominante deel van π is het getal DRIE - punt één - vier enz.

Omgekeerd, in de didactiek van de originele Pilates, konden bepaalde rekoefeningen voor heupen en schouders al systematischer en vroeger worden geïntroduceerd in basis- en tussenlessen, omdat de geavanceerde oefeningen niet toegankelijk zijn voor veel niet-professionele cliënten, waardoor bepaalde spiergroepen worden niet voldoende behandeld als Pilates het systeem strikt volgt.

afdruk